/ allmänt /

Önskelista för jul

Jag vet hur himla svårt det kan vara att köpa julklappar, så därför tänkte jag lägga ut en lång önskelista på vad jag önskar mig ;-)
 
Iittala rödvinsglas
 
Bakgrejer! 
En spatel, slickepott, degskrapa, vispar, osv...
Ib-laursen vispskål
 
 
 Presentkort, receptböcker, en potatispress, en BRA potatisskalare, söta skålar/burkar osvosv.. Ja finns mycket ;-) Älskar som sagt alla pastellfärger!! Så spelar egentligen ingen roll vad det är för nå, bara den är i en söt färg :-D
/ allmänt /

27/11/15

Tänkte skriva "äntligen helg" men inte riktigt än för mig. Imorgon kl 15 så får jag helg! Efter ett arbetspass på frukt och grönt. Dagen lär gå fort, är alltid mycket att göra. Men det tycker jag bara är bra!
 
Veckan har gått fort som vanligt. Älskar att tiden går fort samtidigt som jag bara vill stanna tiden. Men snart sitter vi väl på ålderdomshemmet jag och Mattias och har barnbarnsbarn ;-) 
I onsdags så var jag ledig, så då gjorde jag pepparkakshuset. Alltså det är ju verkligen såå kul!! Men jag vart inte riktigt 100% nöjd med det. Skulle ha limmat ihop det med smält socker som jag alltid brukar göra, istället för kristyr. Hittade ett jättebra recept på kristyr också som blev superbra! Och receptet på pepparkaksdegen var också väldigt bra, då degen inte flöt ut så mycket under gräddning utan höll formerna bra. Ska lägga upp receptet lite senare, mer för min egen skull så jag har recept till framtiden ;-) Har dock kvar 1,5 kg deg så om orken och tiden finns så ska jag göra nya mallar och ett till pepparkakshus!
 
Igår så jobbade jag 7-16, älskar det passet, dagen går så fort och man har ju flera timmar kvar av dagen efter jobbet :-) Så då städade jag inför helgen, såå skönt att ha det gjort. Dammsög, skura och renbädda. Provade en ny maträtt till middag också, sötpotatis och kikärtsgryta. Den vart verkligen god!! Hade inte så höga förväntningar då jag inte gillar kikärtor särskillt mycket, men den blev väldigt smakrik och lite sting var det i den. Också skulle man äta den tillsammans med aioli och det är ju alltid gott. 
Idag slutade jag kl 17, så efter jobbet gick jag och hämtade ut ett paket. Så skönt att ha så många julklappar gjorda och inte behöva stressa med det och istället bara njuta av allt före julen ;-) 
På söndag är det första advent, då ska vi jäklat bara mysa! Äta god frulle, gå på storforsens marknad och sen skyltsöndag. Love it!!
 
/ allmänt /

23/11/15

Hallå!
8-18 har jag jobbat idag, tyckte dagen gick fort (som vanligt). Det är ju rätt skönt. När jag slutade så satte vi igång med maten, pasta med kräftstjärtar vart det. Helt ok ändå, är inte jätteförtjust i skaldjur men vill gärna lära mig att äta det ;-) Det kommer nog! 
Sen så satte jag igång med en stor sats pepparkaksdeg! Tror inte vi blir utan, det blev verkligen mycket hehe. Men på onsdag när jag är ledig har jag planerat att göra pepparkakshus! Så har gjort i ordning ritningarna nu, alltså det är såå kul!! Får vi hoppas att degen blir bra och att pepparkakshusbygget går som planerat. 
 
Imorgon jobbar jag 9,30-17,30. Skönt! Får ju lite sovmorgon, kommer ju ändå vakna där vid 7 men det är som ändå skönt att inte behöva stressa ;-) Jaja, var inte så mycket mer jag hade att säga. Vi hörs nån annan dag, kram!