/ Julen / allmänt / bakning/recept /

22/12/16

God morgon!
Julen börjar verkligen närma sig nu. Endast två dagar kvar! Vi ska ju vara här hos oss, så håller på att förbereda lite inför det. Ikväll ska vi städa det sista så är det bortgjort. Imorgon så är det barnmorskebesök på morgonen igen, sen ska jag hem och förbereda nubbesalladen osv. Sen så tänkte vi mysa på uppesittarkvällen här också, spela bingo och äta massa gott. Då kommer Kurt och Carina, min familj hade också tänkt att komma men för tillfället är dom sjuka... Så vi får väl om dom har hunnit krya på sig innan julafton, vi håller alla tummarna ♥
 
Igår så var jag ju hos barnmorskan även då, och allting var bra!! Hade inte alls förväntat mig det, hehe. Övertrycket var fortfarande högt, men undertrycket låg relativt bra till, bebisens hjärtljud var bra på första försöket och dessutom så är bebis fixerad nu. Snälla bebis kom nu, du är så efterlängtad. Idag är det prick en vecka kvar innan beräknad födsel!! Sjukt fort tiden har gått ändå... Men nu börjar jag vara less på att vara gravid. Det är tungt, jag är svullen, är sååå himla varm, usch hatar att svettas. 
 
 Idag så har jag bara ätit frulle, sen har jag gjort en saffranstryffel och brända mandlar. Kommer ju få äta ihjäl oss av allt julgodis, men det är ju såå kul. Försöker att inte göra allt för mycket av varje sort däremot, hehe. Igår så gjorde jag citronkola med saltlakritsströssel, vart riktigt gott.
Nu ska jag ta och stöka undan, fixar rätt fort kaos i köket när jag håller på. Kram!
 

ca 40 kolor

3 dl strösocker

2 citroner

60 g smör

200 g vit choklad

75 g kokosfett

lakritsströssel

 

Tvätta citronerna och riv skalet i en kastrull. Se till att du inte får med det vita från skalet. Pressa ur all saft ur citronerna ner i kastrullen. Tillsätt sockret. Låt detta koka tills sockret har smält.

Sila bort skalet och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Detta ska sjuda till 115 grader.

Tillsätt smöret och låt koka till 122 grader.

Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält.

Tärna ner kokosfettet och rör hela tiden tills det blivit en blank smet. Kokosfettet kommer lägga sig uppe på smeten, men fortsätt att röra en stund så blandas det.

Häll upp kolan i en form (20×20 cm) klädd med bakplåtspapper.

Låt kallna och skär sedan kolan i bitar.