/ Graviditeten / allmänt /

Då vi plussade

Har haft detta inlägget på gång sen 10 augusti, men tycker det är så svårt att formulera sig på ett bra sätt hehe. Men tänkte iallafall berätta hur vi fick veta att vi skulle bli föräldrar :-)
 
Det var iallafall den 30/4, på valborg alltså. Skulle jobba den dagen och sen skulle vi bara äta nå god mat och sedan fara till Kurt och Carina för att kolla på majbrasan som dom skulle ha. Hade alltså inte planerat in nå festande som dom flesta andra, och tur var väl det.
Hade bestämt mig kvällen före att jag skulle göra ett graviditetstest. Hade nämligen inte haft mens på flera månader, så skulle ringa till barnmorskan måndagen efter för att höra vad det kunde vara som spökade. Men ville såklart kolla så jag inte var gravid innan. 
 
Vaknade ganska tidigt på valborg, typ kl 6. Så gjorde testet direkt när jag steg upp. Direkt visade det två tydliga streck! Sprang direkt in till Mattias, som då låg och sov, för att berätta den glada nyheten. Var så himla många känslor på en och samma gång, bara bra känslor för oss båda däremot. Tvingade han att kliva upp för att kolla så jag hade sett rätt. Och visst hade jag det. Vi skulle bli FÖRÄLDRAR :-) 
Sen skrev jag till Agnes att hon skulle ringa till mig när hon vaknade, ville verkligen dela med mig av detta till henne. Hon blev nog nästan lika glad som jag ;-)
 
Det var svårt att jobba den dagen, kunde inte släppa tanken på det stora beskedet. Det var då himla tur att det var en kort dag, för tror jag endast jobbade 11-16 då. Och sen på kvällen när vi for till Carina och Kurt så var det svårt att hålla oss tysta, vi ville ju verkligen berätta att dom skulle bli farmor och farfar. Men det var kanske inte det bästa tillfället när det var så mycket annat folk där. 
Sen for vi och körde runt, pratade massor i bilen om allt. Var svårt för oss båda att förstå. Men vi var så himla glada. 
Redan där startade en oro, vi ville berätta för alla men samtidigt var jag så himla rädd för missfall. Men ju fler veckor som gick, desto mer började jag våga längta. När det hade gått 13 veckor var jag så lättad. Men innan vi började berätta för folk ville vi iallafall lyssna på hjärtljuden, för att veta att det faktiskt var nånting i min mage. Och visst var det de, även det en stor lättnad. Kände mig ju inte alls gravid. 
Det här är iallafall det bästa som hänt oss båda, vi är så himla glada. Önskar verkligen alla som vill ha barn att dom får uppleva detta. ♥
Dessa gav vi till blivande mormor, morfar, farmor och farfar. Alla fick varsin i ett paket när vi skulle berätta för dom. Dom fick veta det bara nån vecka efter att vi hade fått reda på det. Så himla kul att berätta för dom och se deras reaktion :-)
 
#1 / / Agge:

Det var verkligen ett roligt besked ❤️❤️