/ allmänt / matrecept /

Fyllde rullader & hasselbackspotatis

(Svårt att få nån vettig bild, orkar aldrig lägga upp maten fint på tallriken så denna får duga)
 
Ingredienser
4-6 port:
8 stora skivor lövbiff
1 pkt Bursin vitlöksost
50 g philadelphiaost
ca 100 g färska champinjoner
1 bananschalottenlök
smör att steka i
sås:
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
salt & peppar
 
Gör så här:
Skär lök och champinjoner i små små bitar och stek i smöret. Salta och peppra. Lägg i bursinost och Philadelphia och låt smälta. Rör ihop ordentligt och låt svalna lite.
Klicka ut svampkrämen på lövbiffarna och rulla ihop. Lägg i en form med skarven neråt.
Koka upp såsen och häll den över rulladerna. In i ugnen 225 C ca 35 min.
(För mig brukar det oftast bli över lite fyllning efter jag har fyllt lövbiffarna, så då brukar jag bara spara det och koka upp det tillsammans med såsen, blir supergott!)
 
Hasselbackspotatis
Då brukar jag bara skala så många potatisar jag vill ha, skiva dom (lägg dom i en träslev så du inte råkar skära hela vägen igenom) och lägga dom i en ugnsform. Smält smör, pensla potatisarna med mycket smör, sen tar jag oftast timjan, vitlökssalt och lite flingsalt och snör i dom i 225 grader ca 10-15 min (beror på hur stora potatisarna är) innan jag sätter in rulladerna. Samtidigt som rulladerna åker in, så penslar jag dom med smör en gång till, strör på ströbröd och sen låter dom vara inne i ugnen tills lövbiffarna är färdiga. Superenkelt och grymt gott!