/ Julen / allmänt / bakning/recept /

Marspuffar & after eight-tryfflar

Skulle verkligen kunna göra hur mycket julgodis som helst! Men får försöka att sansa mig lite känner jag, det hinns ju aldrig ätas upp. Jag tror däremot att det kommer vara svårt, finns ju så himla mycket jag vill testa att göra. Särskilt nu när jag har så mycket tid till att göra det! :-)
Dessa gjorde jag idag, såå goda bägge två. 
 
Marspuffar
4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies
 
Gör så här
Smält ihop smör och mars på svag värme till en jämn smet. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.
 
Förutom att dom är väldigt begärliga så är dom ju otroligt enkla och snabba att göra! Ni måste testa :-)
 
After eight-tryffel
1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

Gör så här

 Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

Dessa fick jag tyvärr ingen bild på, men även dom blev riktigt goda och enkla att göra. Finns inget bättre än en mjuk och god tryffel, mmmh.