/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 37

 
"Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger ca 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Barnet håller på att suga i sig den näring som det ska använda vid födseln. Det drar ner fostervatten i lungorna och pressar ut det – igen och igen. Det sista av vattnet pressas ut under förlossningen.
I vecka 37 fortsätter sömnproblemen och du har kanske till och med gett upp tanken på att någonsin få sova bekvämt igen. När livmodern sjunker ned något blir det lättare att andas igen. Men trycket nedåt, mot urinblåsan, gör förmodligen att du måste kissa allt oftare."
 
Mina tankar:
Så himla skönt att det börjar gå mot sitt slut och att jag nu faktiskt är fullgången! Nu ska den bara bli redo för att möta denna värld, åh va jag hoppas att den gör det så fort som möjligt... Men jag har en känsla att denna bebis kommer vilja stanna lääänge i magen ;-) Några extra dagar kan jag gå med på, så det hinner gå över till 2017, men helst inte mer än så. Nåja, den kommer när den kommer, inte så mycket att göra åt saken. 
 
Bebisen ligger ofta med ryggen ut mot min mage, och då brukar jag känns "andningsrörelser". Vet inte om det är det eller om jag inbillar mig?! Det känns precis som när små bebisar andas. 
Sömnen blir ju inte direkt bättre och det förväntar jag mig inte på ett bra tag, hehe.. Lär ju inte bli bättre när bebismagen är borta, för då har jag ju en bebis bredvid mig istället. Men det är ju värt det alla gånger. Försöker bulla upp med massor med kuddar som stöd. Kissar känns det som att jag gör ca 1 miljard gånger per dygn. Jobbigast är väl på natten... Tänk förut när man kunde sova en hel natt utan att behöva vakna för att behöva gå på toa?! saknar :-(
 
Men annars så känner jag mig just nu som en flodhäst (och ser även ut som en). Det är jobbigt att gå, stå, sitta och ligga. Strumporna är sååå svåra att få på sig och även byxorna ibland, haha. Men nu är det ju inte länge kvar alls, och det är ju värt det i slutändan! ♥
vecka 26 och vecka 37. Nog har det hänt en hel del dessa veckor. Magen var ju ändå rätt liten ganska länge, men sen så bara explodera den, och den verkar ju inte vilja sluta. Ska bli kul att se hur den ser ut när jag är fullgången ;-)