/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 38

 
Barnet växer inte lika fort nu, men det blir fortfarande större: längden närmar sig förmodligen 49 till 50 cm och vikten är nästan 3,2 kg. Just nu lagrar barnet massor av energi inför förlossningen. 
När du är gravid i vecka 38 börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. 
Livmodertappen har i vecka 38 i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet. 
 
 
Mina tankar:
Ja nu händer det inte allt för mycket med bebisens utveckling, utan den bara ligger och gosar till sig inne i magen. Vill ju bara ha den i min famn! Känns så himla nära samtidigt som det känns så långt bort. Men den kan verkligen komma vilken dag som helst nu, men som jag skrev förra gången så tror jag att den vill ligga och gotta till sig i magen ett bra tag till, hehe. 
Jag letar verkligen efter om tecken på att det ska börja vara på g nu...  Lite tätare och längre sammandragningar, men dom gör inte ont tyvärr. Att man kan längta efter något som kommer ta så inni helvete ont?! Nu dom senaste dagarna har jag dock haft lite som "mensvärk" till och från, blir glad så fort jag känner att det känns lite extra hehe.
Jag har börjat få väldigt ont i ryggen, särskilt om jag står upp längre stunder. Är väldigt jobbigt att göra vardagliga sysslor och får vila mycket oftare. Sen är jag även väldigt trött, som vanligt. Däremot tycker jag att jag har börjat sova bättre! Vaknar oftast endast 1 gång varje natt för att kissa, men annars sover jag bra. Har börjat hitta lösningar för hur jag ska kunna ligga skönt och hur jag ska röra mig när jag ska lägga mig på andra sidan i sängen (det är en hel process det här med sovandet alltså). Mycket konstiga drömmar har jag dock, för nån natt sen så drömde jag att jag hade fött två barn också hade jag kvar ett tredje i magen...
Känner mig lite stressad, är så mycket jag vill eller borde göra innan bebisen kommer. Mer kläder måste vi köpa, i lite olika storlekar. Sen andra smågrejer som man borde ha hemma när bebisen har kommit, saker till bb-väskan... Jaa, är ändå lite grejer som är kvar på listan. Får försöka gå igenom vad som behövs och sätta mig ner och beställa det.
Annars så är det ju ett tag sen jag var hos bm så jag vet inte om bebisen har fixerat sig än. Känns däremot som att magen äntligen har börjat sjunka lite, inte jättemycket men ändå lite hehe. Bebisen rör sig mycket i magen och nu när den är så stor så kan det ju verkligen göra ont. Försöker övertala bebben att den kommer ha det mycket skönare på utsidan och få sträcka sig precis hur mycket den vill... Men tror ej den lyssnar.
Bild från idag (37+2), här ser man lite av naveln som vill till att sticka ut också haha