/ Crock Pot / allmänt /

Crock Pot

 
När jag fyllde år så fick jag en crock pot! Tyckte verkligen att det såg smidigt ut, särskilt när man jobbar. Bara slänga i alla ingredienser där på morgonen och när man kommer hem så har man maten färdig, hur skönt som helst. Idag så invigs den med en portergryta. Tror det kommer bli supergott! En nackdel om man är hemma medan den står igång är väl att man får gå runt och vara hungrig stor del av dagen då det luktar så himla gott ;-) Däremot så tycker jag att det inte finns allt för mycket recept anpassat till crock pot. Så tänkte försöka vara duktig och lägga ut här när jag har använt den, så kanske man kan guida nån som också har problem med att hitta recept. Allting går ju självklart att anpassa till den, men just så här från början tycker jag att det är svårt att veta hur mycket vätska det ska vara, hur länge den ska gå och vilken temperatur. Så jag får testa mig fram :-) Just denna portergryta hade jag nog för mycket vätska i, men har tagit av locket så det får reduceras ner lite, så håller vi tummarna på att det blir perfekt :-)
/ Graviditeten / allmänt /

Tjej eller kille?

Tycker ju det är så himla spännande att spekulera vad det är för nån som ligger där inne. En tjej eller en kille? Spelar ju absolut ingen roll, men det ska bli så himla kul när bebisen ploppar ut och man få se vad det är. Jag gissar ju på tjej, men magkänslan kan ju vara helt fel. Hittade en liten lista på familjeliv som jag tänkte jämföra mig med ;-)
 
1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Min mage är väldigt hög måste jag ändå tycka. Det syns mycket mer när jag ligger ner än när jag står upp. Så här blir det tjej.
(Här bjuder jag både på sovmärken och bristningar ;-))


2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Det har aldrig varit under 140, utan den brukar ligga stadigt på 148 slag per minut. Så även här blir det tjej.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Nja, surt och salt är ingenting jag har varit sugen på. Då är det helt klart mer mot sötsaker, choklad och sånt gott ;-) Däremot har jag inte haft nå speciella cravings, men om jag äter surt så får jag så mycket halsbränna så det håller jag mig helst borta från. Även här, tjej

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jag blev alltså gravid 2016 och var 20 år då. Båda jämna, tjej isånnafall.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet…
Brukar väldigt sällan ha dålig hy, nån finne här och där ibland såklart men tycker helt klart att hyn har blivit mycket sämre sen jag blev gravid! Nästan jämt finnar, och både torr och fet hy samtidigt, hehe... Härliga tider. Tjej.

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Ringtestet har vi gjort två gånger och båda gångerna så visade det tjej.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Inget morgonillamående alls, så här tyder det på pojke!

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Ja tyvärr så har det börja svullna, mest fötterna men även fingrarna till och från. Så även här skulle det vara pojke.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Oj, inget sätt är skönt att sova på haha. Måste byta sida hela tiden för annars börjar det göra ont på olika ställen, så här kan jag inte välja något. 
 
Om man då ska gå efter detta test så är det helt klart en tjej. Men vi får väl se, en månad mer eller mindre så får vi veta svart på vitt :-)
/ allmänt /

29/11/16

Hej!
Då var det ny vecka och denna vecka tror jag inte att jag har något speciellt inplanerat. Förutom julmarknad på hägnan till helgen, så då får vi hoppas att det är bra väder så vi kan fara! 
 
Idag så har jag varit och veckohandlat, så himla skönt att ha det bortgjort. Sen när jag kom hem så hade jag fått sms att jag hade två paket att hämta ut, typiskt att smsen inte kom innan jag var hemma! Jaja, ska väl ner nån fler dag. Börjar faktiskt vara färdig med julklapparna. Så himla skönt! 
Annars har jag inte gjort så mycket, har sovit väldigt dåligt inatt då jag har haft väldigt ont på vänster sida av magen. Har gjort ont varje gång jag vänt mig och efter jag hade varit på toa så kunde jag knappt resa mig så då fick Mattias komma och hjälpa mig. Jag steg upp samtidigt som Mattias, typ kring 5 och bäddade ner mig i soffan med massa kuddar så då gick det bra och jag kunde somna om nån timme. När jag vaknade så hade jag inte ont nå mer, men har känt av det lite till och från under dagen så har tagit det riktigt lugnt. Hade tänkt renbädda och städa i sovrummet, men det får vi väl ta kanske imorgon eller så ;-)
 
Nu står potatisen och kokar och fisken är i ugnen. Tänkte ta och snöra ihop en pepparkaksdeg, så det finns när lusten faller sig på att göra ett pepparkakshus. Åh va jag hittar mycket inspiration, finns så många jag skulle vilja göra... 
 
Idag så är det prick 1 månad kvar till bebisen är beräknad! Heeelt sjukt så fort tiden har gått. 7 månader har gått ganska exakt sen jag fick veta att lilla plutten låg där inne. Det känns ju som nyss?! Samtidigt så känns det som att jag har varit gravid en hel evighet, hehe...
Jaja, nu ska jag sätta igång med pepparkaksdegen sen så ska jag plocka i diskmaskinen. Kram!