/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 34 (33+0)

 
Om man läser om vecka 34 så står det att bebisen väger ca 2,18kg i början av veckan och ca 2,35kg i slutet och ungefär 42 cm från huvud till fot. Alla organ är nu färdiga för att klara ett liv utanför magen. Lungorna behöver däremot lite mer tid för att klara omställningen, men långt ifrån alla behöver ligga i kuvös. Bebis kan själv bekämpa lättare infektioner nu.
Om mamman så står det vätska kan samlas i kroppen, vilket man mest märker av i händer och fötter. Min blodvolym har ökat med ca en liter, men från och med nu så ökar det inget mer. Det står även att förvärkar kan börja märkas av mer. Barnet ligger och trycker mot lungorna och man kan känna sig mer andfådd än vanligt och det kan vara lite obehagligt. När bebisen fixerar huvudet i bäckeningången så kan det slita och dra i bäckenet och neråt i ljumskarna. 
 
Mina tankar:
Ja det känns verkligen att barnet trycker mot lungorna, blir fort andfådd och vill gärna sitta väldigt rak i ryggen eller bakåtlutad för då känns det som att man kan andas lite lättare, hehe. Längtar minst sagt tills magen börjar sjunka!
Tycker däremot att det är så häftigt att bebisen börjar vara så stor, och att den faktiskt skulle klara sig utanför magen. Om förlossningen skulle starta nu, så skulle dom inte försöka stoppa den. Alltså what! 
Känner inte av så mycket vätska, det kan vara om jag har suttit länge i samma ställning eller så, men bara jag får röra mig lite så går det bra. Förvärkar känner jag inte av så mycket, men sammandragningar. Magen kan få en helt annan form, haha! Är lite obehagligt, men när man vet vad det är så är det ganska lugnt. 
Naveln är gode platt nu för tiden, tycker det ser så roligt ut. På gränsen till att den ska stå utåt. 
Halsbrännan kommer och går, vissa dagar är värre än andra men som tur är räddar novalucol mig. Tar jag en så släpper det direkt, en stund iallafall. 
Ja inga direkta cravings eller saker jag inte klarar av att äta... Så tycker allmänt att jag mår vääldigt bra för att vara i vecka 34! Sover fortfarande dåligt, och finns inget sätt som är skönt att ligga på. Vaknar mycket, vissa gånger så somnar jag om direkt medans jag vissa gånger är vaken nån timma. Men som sagt så får jag ju vila mycket på dagarna. 
Endast 6 veckor kvar!!