/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 35

I vecka 35 så är barnet ca 46 cm och väger ungefär 2,4 kg. Det sväljer fostervattnet, kissar och tränar därmed matsmältningen. Fostret har lagt på sig mer fett och huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.
 
Om mamman så står det att livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan ge ont i ryggen. Barnet trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen.
 
Mina tankar:
Tycker fortfarande att det är så himla häftigt att barnet är så pass stort, för även om jag känner mig stor och otymplig så känns det konstigt att det ryms en så stor bebis där inne. Och att bebis har lagt på sig mer fett ♥♥ knubbiga bebisar är ju det bästa som finns... Jag tror att vi kommer få en stor bebis. Så vi får väl se ;-) Både Johan och Jacob vägde över 5 kg. Nu tror jag ju inte att vi kommer få SÅ stor bebis (och hoppas verkligen att den inte blir så stor!! haha). 
Ryggen har börjat göra lite ont, inte så himla farligt men den känns av iallafall. Inte så konstigt egentligen, kroppen är ju tung på ett helt annat sätt. Barnet trycker på massor överallt som jag har skrivit tidigare. Längtar tills magen börjar sjunka! 
Något som jag har börjat känna är om jag sover på en sida för länge så börjar benen göra så himla ont?! Känns jättekonstigt, men det är väl säkert nån nerv som är i kläm eller så. Är inte orolig direkt, för det går om bara jag byter sida. 
Fötterna och händerna kan jag känna ibland blir lite svullna hehe. Skorna kan vara lite svåra att få på sig ibland, måste verkligen hitta några som är lite mer rymliga och lite varmare, särskilt om vi ska gå på julmarknader och så. Och jackan går självklart inte att stänga, så måste verkligen hitta nån lösning där haha, magen fryser ju när jag går ut :(
Annars tycker jag att jag har haft en otroligt smidig och bra graviditet. Och nu är det endast ungefär 5 veckor kvar, fyfasiken va vi längtar ♥
Magen ikväll i vecka 34+2. Endast 39 dagar kvar till bf!! :)