/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 36

 
När du är gravid i vecka 36 är barnet runt 47 centimeter mellan huvud och häl och väger hela 2,6 kilo. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer buffande knuffar, du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden, ibland till och med en hel fot!
 
I vecka 36 är du snart inne på den sista månaden av graviditeten. Du vaggar säkert fram nu likt en pingvin när du går. Detta beror bland annat på att barnet sjunker ner i bäckenet, vilket kan göra det obekvämt att gå.
Om du inte i vecka 36 redan har packat en bb-väska så är det nu hög tid. 
 
Mina tankar:
Vecka 36 redan!! Mår fortfarande bra måste jag ändå säga. Det blir ju tyngre och tyngre, men konstigt vore väl annars. Fötterna har börjat svullna, så kanske dags att börja använda stödstrumporna igen... Gjorde det när jag jobbade i förebyggande syfte. Bebisen ligger då med huvudet neråt och jag tror den har börjat fixerat sig. Men det börjar ju vara läge för det! 
Ingen bb-väska är packad än, men tänkte ta och börja göra det snart. Har skrivit ner vad jag har tänkt att packa och listan blir så himla lång trots att jag verkligen bara har skrivit ner det viktigaste. Alla bebiskläder är så tvättade och vikta i byrån, kändes så konstigt att vika dom där små kläderna. Snart är vi tre!! 
Bebisen kan då verkligen leva rövare i magen! Ofta kan det vara riktigt obehagligt, när den kommer åt en nerv eller sparkar mot revbenen. Men för det allra mesta är det ju riktigt mysigt och jag vet att jag kommer sakna det när bebisen är född (fast då får vi ju något mycket bättre). 
Känns som att magen bara växer och växer, tycker att det borde ta stopp typ NU! Är ju mysigt med en stor och rund mage att stryka på, men lite otympligt... Hehe.
 Magen ikväll i vecka 35+1
#1 / / Frida:

Du är så himla fin!!!

Svar: <3
Julia Knuts