/ allmänt /

31/10/16

Hej!
Ja nu går jag officiellt på gravidpenning. Känns så himla konstigt! Idag har jag iallafall inte gjort så mycket. Bakat saffransdrömmar, sjukt goda. Tycker inte ens om drömmar egentligen, och småkakor tycker jag inte heller är så roligt att baka haha. Men dom vart iallafall väldigt lyckade! Nu står grytan på spisen och kokar, har gjort det nu i snart 3 timmar. Tror det kommer bli mycket gott!
 
I helgen så har vi inte gjort jättemycket heller. Lördag så for vi in till piteå, gick lite snabbt på stan och där hittade jag en halsduk, pannband och två gravidtröjor. Kan i princip inte ha nå av mina vanliga kläder, så det är lite begränsat hehe. Sedan for vi på backen och gick på lite affärer där, ville nämligen kolla efter en ljusslinga till bron och det hittade vi. Satte upp den igår och det vart verkligen mysigt! Ännu mer julkänslor, som om jag inte har nog hehe. På kvällen så gjorde vi hemmagjord pizza och karvade ut en pumpa. Den vart verkligen inte fin tyvärr, mellanrummet mellan munnen och näsan ramlade loss... 
 
Igår så storstädade vi, skönt att ha det gjort. Orkar inte städa hela huset själv längre, lite irriterande... Men det går ju fort iallafall när man är två.
 
Nej, nu börjar maten bli färdig så ska ta och stänga ner här nu. Kram
 
/ Graviditeten / allmänt /

Vecka 32 (31+0)

 
 
Idag går vi in i vecka 32! Vad man kan läsa sig till om vecka 32 är att barnet väger kring 1,7kg i början av veckan och i slutet ca 1,9kg (!!) och är ca 39 cm långt. Barnet sover stor del av tiden, men under de vakna perioderna så är barnet aktivt och tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. De inre organen fortsätter mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. Barnets alla fem sinnen (syn,hörsel,lukt,smak,känsel) fungerar. De flesta bebisar lägger sig med huvudet nedåt denna vecka och förhoppningsvis stannar den så, men det kan hända att bebisen ändrar läge flera gånger innan födseln. 
 
Hur mår jag då? Jag tycker ändå att jag mår rätt bra, jag har ju skrivit att jag har sammandragningar men det är ju inget konstigt med det. Sover dåligt gör jag, vaknar ungefär 2 gånger per natt och är vaken typ 1 timme varje gång.. Så är lite less på det. Inatt vaknade jag och hade så himla mycket halsbränna så kunde inte ligga ner för då blev det värre. Fick bädda upp med kuddar så huvudet kom högt upp, då blir det ju lite svårare att somna men slog igång en gravidpodd så till slut somnade jag iallafall. Men ser det inte som nåt större problem, nu när jag är hemma kan jag ju sova middag på dagarna. 
Var till barnmorskan igår, ett snabbt besök då det endast skulle kollas blodtryck, lyssna på hjärtljuden och mäta sf-måttet. Allting såg då bra ut, hjärtljuden var på ca 160 denna gång, men då var bebisen lite aktiv så det var nog därför det var lite högre än av det tidigare har varit. Sf-måttet håller sin kurva fint. Nu blir dessutom besöken tätare, så varannan vecka kommer jag nu gå ett tag, sen blir väl besöken tätare ju närmare beräknad födsel man kommer.
Som jag fattade på barnmorskan så ligger bebisen med huvudet nedåt, men det har jag förstått då jag känt av hickningarna låångt ner i magen. Fötterna är ofta och sparkar i revbenen, inte sådär jätteskönt måste jag säga haha men det är som ändå mysigt. Tycker att bebben är väldigt aktiv i magen. 
 
Magen är lite ivägen ibland, men tycker den är så mysig! Haha, kommer sakna den när graviditeten är över.. Har kollat tillbaka på lite bilder från i början av graviditeten, när jag inte hade en stor gravidmage och tycker det ser så konstigt ut! Konstigt hur fort man vänjer sig vid saker :-)
Bristningar har börjat komma, trodde att jag skulle ha svårt att acceptera det men känner absolut inte att det är jobbigt på nåt sätt. Dom kommer ju för en bra anledning ♥ men dessutom är jag ju inte så himla kroppsfixerad hehe, bryr mig inte så mycket om vad folk tycker och tänker. Har verkligen blivit bättre dom senaste åren och efter denna graviditet kommer jag nog vara helt obrydd ;-) är mest fascinerad över vad kroppen klarar av!
haha alltså gud ser verkligen deprimerad ut på bilden, men får skylla på att jag var sjuk när jag tog den..
 Här i vecka 19, kunde dölja magen väldigt bra länge tycker jag, det är som först för några veckor sen det tog fart med växandet
/ allmänt /

23/10/16

Hej!
Veckorna går fort, och imorgon är vi inne på min sista arbetsvecka. Helt sjukt! Jobbar endast 3 dagar denna vecka, och det känns väldigt lagom, orkar inte så himla mycket mer.
Fredag och lördag var jag hemma från jobbet för jag var dålig. Har blivit många sjukdagar på senaste, men kroppen kanske inte prioriterar mitt mående lika mycket just nu, utan lägger all energi till att hålla bebisen frisk. Känner mig inte helt återställd än, men jag ska då prova jobba imorgon. Förhoppningsvis går det bra ändå. Får bara försöka ta det lugnt. 
 
När jag jobbade i onsdags iallafall, då kom det en äldre kvinna när jag satt i kassan och innan jag ens hunnit hälsa på henne sa hon: lyckliga du som ska få en flicka. 
Jag blev typ helt ställd, hehe. Också frågade jag typ, jaha tror du det. Men nej, hon visste. 
Haha ja vad ska man svara på en sån sak. Tror ju själv att det blir en flicka, så vi får väl se. Tycker sånt är så roligt, att få spekulera. Man är ju väldigt nyfiken, men det spelar ju verkligen ingen roll vad det blir ♥ och tycker inte man egentligen behöver köpa nåt speciellt beroende på vilket kön det blir, utan det hinner man när bebisen är ute :-) 
Har förövrigt gått in i vecka 31 nu. Inte länge kvar nu, bara ca 2 månader... Gud va vi längtar. Känner att jag kommer nog vara vääldigt less att vara gravid i slutet, hehe. Ryggen har börjat göra ont, och sammandragningar har jag mycket av, särskilt när jag går mycket. Så på jobbet så är det i princip från det jag börjar tills de jag slutar. Dom gör inte ont, men det är ju lite obehagligt. 
 
Idag har Kurt och Carina varit förbi en sväng, så hade slängt ihop en sverigekaka. Den är ju såå god! Med sig hade dom en vagga som Mattias sov i när han var liten. Det är så roligt när man får ärva saker tycker jag, det får ett helt annat värde. Ett gulligt bäddset till det fick vi också, och dessutom hade hon med sig babynestet som hon hade gjort. Är såå nöjd, hon är så duktig Carina. Gud va bebben kommer må skönt där ♥
 
Idag har vi inte gjort så himla mycket annars, sovit middag och till middagen så gjorde vi indisk mat. Känner nu att det kanske inte var smartaste draget, halsbrännan är inte nådig haha. 
Nu ska jag hoppa i duschen och sen sätta mig framför tvn en stund. Kram