/ allmänt /

Navelsträngsframfall

Tycker det är väldigt intressant att läsa om andra som har fått navelsträngsframfall, eller navelsträngsprolaps. Är ju otroligt sällan det händer, så finms dock inte så mycket att läsa om det. Vilket är lite synd! Jag visste dock att det kunde hända, då jag och min mamma pratade mycket om graviditet och förlossning. När hon var gravid med min storebror så fick man restriktionen att lägga sig ner om vattnet gick hemma och barnet ej var fixerat, och sedan åka in till förlossningen så fort som möjligt. För annars kunde navelsträngen åka fram framför huvudet på bebisen eller hamna i kläm i magen. Frågade min barnmorska om det, men då sa hon att det behöver man inte göra. 


Som sagt så är det ju väldigt ovanligt, och när jag var på efterkontrollen hos min barnmorska så sa jag ju typ; men tänk om man varit hemma när vattnet gick. 
Men då sa hon att risken hade varit väldigt liten då, eftersom hemma så skulle jag säkert ha gått omkring och barnet hade sjunkit ner mer och mer. Och det är ju sant, på förlossningen så låg jag ner HELA tiden från det jag kom in. Inte lika lätt för bebisen att sjunka ner på samma sätt som när man står upp! Dessutom så var dom ju där nere och höll på nästan hela tiden, så Levi tröcks ju upp "inifrån" (eller vad man ska säga) = mer plats för navelsträngen att trilla fram. Man ska ju aldrig tänka "tänk om" men det är svårt! 


En bra förklaring på vad det egentligen är.
En kort födelsejournal 😂
Snittet idag, det läker finfint! Känns då häftigt att han plockades ut därifrån.
Hahah när jag bakade baugetterna så tyckte jag degen var slående lik min mage med bristningarna 😂