/ Crock Pot / allmänt / matrecept /

Rullader i crockpot

Edit: Hej! Så roligt att så många har hittat till detta recept 😊 Att korta ner på tiden i receptet skulle jag rekommendera. Även dra ner lite på vätskan (eller skippa det helt!), receptet går jättebra att göra dubbel sats av också, så länge det ryms i crock poten. Denna blogg använder jag inte längre så jag ber om ursäkt ifall ni inte fått svar på era kommentarer, kika gärna in på http://nouw.com/juliaknuts istället! 

Hoppas det smakar!

 

 

Som ni kanske läst så ä l s k a r jag min crockpot! Grymt smidigt att bara behöva förbereda maten under morgonen/dagen och sedan glömma bort den i några timmar. Detta är nog det godaste jag gjort hittills i den. Brukar göra dessa rullader i ugnen och det går självklart lika bra men det blir ju inte alls lika mört. Oavsett om ni har en crockpot eller ej så MÅSTE ni testa detta 😍

 
Ca 3 personer:
5-6 skivor lövbiff (ca 4-500g)
1 paket boursinost (vitlök och örter)
100g Philadelphiaost
1 gul lök
Några champinjoner
3-4 dl grädde 
Soja
Oxfond
Smör
Salt och peppar
 
Gör så här:
Hacka champinjoner och lök smått. Börja stek champinjonerna tills vätskan är borta, sätt därefter i löken och en klick smör. Stek tills det blir mjukt. Lägg i boursinosten och philadelfiaosten och låt allt smälta samman, salta och peppra.
Lägg en klick av röran på en lövbiff och rulla sedan ihop, fäst med en tandpetare eller som jag, spagetti 😜 då behöver du inte komma ihåg att ta bort tandpetaren innan servering, bara att käka upp den haha (det är ändå ingenting man tänker på). Lägg i crockpoten som du har smörat lite i botten. Gör så tills alla lövbiffar är fyllda (det får gärna bli över lite fyllning), häll sedan oxfond som du blandat med lite vatten över rulladerna. Det behövs inte mycket, kanske 0,5-1 dl. Sätt crockpoten på 6 timmar, låg temperatur. När det är ca 1 timme kvar så blandar du ihop det som är kvar av fyllningen med grädde, du tar så mycket grädde du vill ha. Men det kan ju som aldrig bli gör mycket sås 😉 smaka av med soja, oxfond, salt och peppar. Häll det över rulladerna och låt det koka med sista timmen. Sen får du känna om såsen behövs redas av! Ät med hasselbackspotatis och njuuuut 😎
(Gör du i ugnen så fyll rulladerna som vanligt, lägg dom i en ugnsform, häll över såsen och låt dom vara inne i 225C i ca 30 minuter)
 
 
#1 / / Anonym:

Hej detta blev ju jättebra! Hade innanlår och fick ta det en timme tidigare, hade blivit pulled beef av det. Vad tror du om att tredubbla detta, ändras tiden/ kryddorna/vätskan något?

#2 / / Anonym:

Har ingen slowcocker utan gjorde dom i ugnen. Det blev helt fantastiskt gott. En maträtt jag verkligen rekommenderar 🖒

Svar: Kul att höra! :-)
Julia Knuts