/ allmänt / matrecept /

Godaste köttbullarna

Gör alltid efter detta recept när jag gör köttbullar. Tycker dom blir helt perfekta! En god gräddsås, lingonsylt och potatis. Eller kanske blomkålsmos, som både jag och Mattias tycker är väldigt gott!


Du behöver:
800g köttfärs
1 gul lök
1 dl ströbröd
2 dl gräddmjölk
3 st äggulor
6 msk kikkomansoja
2 msk oxfond
1 tsk aromat
1 tsk svartpeppar

Gör såhär:
Blanda ströbrödet med 3/4 av gräddmjölken. Låt svälla ca 30 min. Hacka löken fint och svetta av den i en stekpanna på låg värme, den ska inte få färg, bara bli genomskinlig och mjuk. Bred ut den på en tallrik så svalnar den fortare.
Blanda allt utom köttfärsen till en lös smet, rör sedan ner färsen, bara tills smeten precis blandas. Rulla till bollar, lägg på en smörjd plåt. In i ugnen på 200C tills dom är färdiga, tid beror på vilken storlek du gör dom, men ca 15-20 min.