/ Levi 0-6 månader / allmänt /

Introducera mat

Tycker det är lite svårt att veta hur man ska göra med maten när detta är första maten. När? Hur?

Vi har ju som sagt börjat smått med att han får smaka lite gröt, fruktpure och morot/potatispure. Det har vi gjort då vi tyckte han verkade intresserad av att smaka när han sitter med oss vid matbordet. Har hört att man får börja när barnet själv verkar redo, och Levi är absolut inte redo för att byta ut något mål, men gillar att smaka nån sked hit och dit! Vi har såklart tänkt fortsätta med ersättning ett bra tag till då det innehåller allt han behöver.

Men sen då, när han är typ ett halvår och ska börja lite mer "på riktigt"?
Har läst mycket om blw och tycker att det verkar vara ett vettigt sätt. Barnet får sitta och plocka själv, och ta det i sin egen takt. På så sätt slipper man matningen och kan alla sitta och äta samtidigt. Dessutom så är det bra att barnet kan äta själv när den börjar på förskola, då det är svårt för förskollärarna att sitta och mata alla barn!
Sen får vi väl se hur det blir när man väl är där. Kanske Levi bara vill ha pure? 

Vad ska man ge för mat då?! 
Vi kommer låta han äta det vi äter, fast osaltat. Sen när man ska bort är ju dom färdiga burkarna perfekt kan jag tänka mig. 
Klämmisar verkar också vara hur bra som helst, men i många så är det tillsatt socker och det känns onödigt att ge bebisar. Ellas kitchen innehåller bara naturligt förekommande socker från fruken, den är ekologisk och innehåller inget konstigt. Så dom kommer nog bli poppis här!

Vi går mot spännande tider med massa nya grejer för Levi. Ser fram emot att låta han börja äta och se hur det går. Är övertygad om att det kommer gå hur bra som helst ♡