/ allmänt / matrecept /

27/04/16

Hej!
Slutade redan kl 14 idag. Så skönt! Börjar verkligen mycket hellre tidigt och slutar tidigt, istället för att få en sovmorgon. Vaknar ändå samma tid som om jag skulle ha börjat tidigt ;-)
Har passat på att göra så lite som möjligt. Ska dock sätta igång med middagen nu, idag blir det kyckling med ris och jordnötssås. Tror det blir mycket gott! Har köpt kycklinginnerfilé, såå mycket godare än vanliga bröstfileér. Tips!
 
Igår så gjorde jag också en sjukt god middag! Kikärtsbiffar med ugnsrostad potatis, morötter, palsternacka, rödlök, paprika och champinjoner. Också åt jag det tillsammans med coleslaw och sallad. Mattias hade tsatsiki, och det passar minst lika bra men var så sugen på coleslaw hehe. RECEPT:
 
Kikärtsbiffar
2 burkar/förpackningar kokta kikärtor
1 ägg
½ dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
1,5 msk fryst persilja
2 tsk sambal
salt och peppar efter smak
 
mjöl
rapsolja
 
Gör så här
Mixa kikärtorna till konsistensen som du vill ha den. Tillsätt ägg, ströbröd, vitlök, persilja, sambal, salt och peppar och rör om ordentligt. Hetta upp en stekpanna med rapsolja, forma smeten till biffar och doppa i vetemjöl innan som åker ner i pannan. Stek dom några minuter på varje sida, tills dom fått fin färg och är genomvarma!