/ allmänt /

Snedvriden bild på sociala medier

Innan Levi kom så hade jag ändå föreställt mig att det skulle vara relativt enkelt att ha barn, missförstå mig rätt 😉 

Jag visste att det kunde vara jobbigt med vakna nätter, skrik osv, men när man läser mammabloggar till exempel så verkar det ju himla mysigt bara!

Grejen är att med sociala medier så väljer man vad man lägger ut. Man skippar att skriva när bebisen till exempel skriker hela vägen hem för att den är övertrött. Man skiter i att skriva då bebisen inte viljat vara nån annanstans än i famnen, så man knappt hinner äta (och när man väl gör det så är det frysmat och försöka äta med en hand). Man struntar att skriva om nätter då bebisen vaknar varje timme och gråter.

Istället lägger man ut bilder på när bebisen bara skrattar och är gullig (där man själv står bakom kameran och gör grimaser och ljud för att få en gullig bild). Man "glömmer" allt det jobbiga. 

Jag har skrivit det förr och jag skriver der igen: att vara förälder är JOBBIGT! Även fast det är det allra bästa som har hänt mig. Kärleken jag känner till han är obeskrivlig och man glömmer fort allt det jobbiga, men believe me, allt är inte guld och gröna skogar. Det är därför jag ofta skriver om vi har haft det jobbigt, jag vill helt enkelt inte ge bilden att det alltid är helt otroligt roligt. Jag själv är väldigt lättpåverkad av vad jag läser (tyvärr) och jag är nog inte den enda. Tänker att ifall någon annan kan känna igen sig i det jag skriver, så kan det vara skönt att läsa. Det har det varit för mig iallafall, att följa andra mammor som skriver om verkligheten. Som skriver om det jobbiga. Man är inte ensam!

Här kan jag nästan garantera att jag sticker fram huvudet och gör pruttljud med munnen så han ska le 😁